Gedragscode

Bij de Insiders gaat het om plezier beleven aan open en eerlijke mond-tot-mond reclame!
We willen immers in geen geval dat Insiders zich als ‘undercover’ reclame-agenten of als gestuurde promotie-instrumenten gaan gedragen. Daarom hebben we een aantal richtlijnen op een rijtje gezet.
Voor campagnes met alcoholische producten, houden we ons strikt aan bijkomende regels (zie onderaan)

We vragen alle Insiders uitdrukkelijk deze gedragscode te aanvaarden, respecteren en actief toe te passen:

1. Openheid – Insiders vermelden anderen altijd dat ze deelnemen aan een mond-tot-mond campagne en zo de producten hebben leren kennen en uittesten. Er is niks geheim of sneaky aan: vermeld eenvoudig de insider-campagne.

 

2. Eerlijkheid – Mond-tot-mondreclame werkt alleen wanneer ze eerlijk is Dit betekent dat je jouw eigen mening kan verwoorden, met alle voor-en nadelen van het product. Oneerlijke of valse mond-tot-mondreclame voel je snel aan, dus waarom zou je iemand willen misleiden en je relatie ermee op het spel zetten?? Jouw eerlijke mening is wat telt, en die wil je delen met anderen.

 

3. Geen verkoper – Deel je eerlijke mening, geen overdreven praatjes of verkoopsargumenten Deelnemen aan een Insider-campagne betekent niet dat je plotseling je mond-tot-mond reclame gaat overdramatizeren of probeert te ‘verkopen’. Blijf natuurlijk, blijf jezelf, zoals je ook over andere producten spreekt.

 

4. Eigen keuze – alleen jij beslist of je wil deelnemen aan een campagne Je bepaalt zelf voor welke producten je mond-tot-mond reclame wil maken. Projecten waarvan producten je niet interesseren, doe je gewoon niet mee.

 

5. Actief luisteren – let op de reacties van mensen op jouw mening over het product. Gesprekken voer je nooit alleen. Wanneer je spreekt over het product, heb jij natuurlijk interessante informatie, maar mensen zullen ook graag hun ervaringen, meningen en vragen delen. Door actief te luisteren, kan je heel veel meningen, ervaringen en voor- en nadelen verzamelen. Hoe meer informatie je tijdens een campagne kan verzamelen, hoe beter.

 

6. Feedback – blijf regelmatig in contact met ons. Stuur ons regelmatig een mini-rapportje via de site, met feedback en ervaringen van jezelf en/of vrienden. Hoe meer details, hoe beter. Uiteindelijk zijn jullie onze ogen en oren! Blijf ook op de hoogte van nieuwe campagnes en vul de surveys en polls zoveel mogelijk in zodat we campagnes kunnen zoeken op jouw maat. Uiteraard zijn we er ook voor jou, dus wanneer dan ook, stuur ons gewoon een mailtje met je vragen of suggesties

 

7. Insiders hebben fun – amuseer je tijdens de campagnes Als Insider moet je vooral ook plezier kunnen beleven aan mond-tot-mond reclame. Het is natuurlijk spannend om toegang te hebben tot coole nieuwe producten. Erover spreken doe je op jouw unieke manier – wanneer je wil, met wie je wil. Relax en geniet van de conversaties!

 

Campagne-beleid voor alcoholische producten

a. De campagne info naar de Insiders voldoet aan alle vereisten die onze klanten stellen aan de communicatie rondom alcohol

b. Deelnemers zijn minimaal 18j jaar oud (België & Luxemburg) of 21 jaar oud (Nederland)

c. Alcoholische producten zijn enkel bestemd voor volwassenen, we vragen de Insiders dan ook expliciet geen minderjarigen (-18 jaar) producten te laten proeven

d. Geniet, maar drink met mate: de bedoeling van de campagne is producten te ontdekken, laten proeven aan vrienden en eerlijke meningen erover te vormen. Niet om in je eentje alles naar binnen te gieten!

e. Tijdens de campagne communiceren we over verantwoord drankgebruik, via campagnes van ofwel de overheid ofwel de sector.